Tokio verder ontdekt

Vrijdag 21 april 2017

Deze morgen zijn we vroeg opgestaan. Op het programma staat de vismarkt van Tokio: Tsukiji is de grootste vismarkt ter wereld. We hebben onze ogen uitgekeken en moesten ook goed uit onze doppen kijken: het tempo van de werknemers daar , ligt hoog en zij hebben absoluut geen oog voor toeristen. Met hun karretjes en scooters sjeezen ze door de inmense hal met duizende verkopers. Ik begrijp nu dat er angst bestaat om het leegvissen van de zee! 
De markt is met de metro te bereiken en demetrorit was al een belevenis: als haringen in een ton tussen honderden, duizenden zwijgende Japanners. Zij zijn verzonken in hun boek, hun telefoon, of hun eigens droomwereld: velen slapen (al dan niet staand!) in de metro.
Na ons bezoek aan de vismarkt, bezoeken we de sjieke wijk Ginza. Daar heb ik maar besloten daar geen aankopen te doen! Maar interessant was het zeker wel.
Na ditt bezoek vervolgt ieder van de groep zijn (of haar) eigen weg. Dat is zo fijn bij Djoser: goed georganiseerd met veel ruimte voor eigen inbreng en keuzes.
Wij hebben ons de dag verder ingevuld met een bezoek aan het Ueno-park: een mooi park dat vandaag door duizenden mensen is bezocht, die we ook allemaal zijn tegengekomen. Een gezellige drukte met ook aandacht voor meditatie en natuur.

Aansluitend hebben we Yanaka bezocht, een volkswijk met oneindig veel winkeltjes, smalle straatjes, eettentjes en giga-gokhallen. We hebben heerlijk sushi gegeten ineen sushibar. Een echte bar met een lopende band waarop de sushigerechten werden geplaatst. Bij het afrekenen wordt er gekeken hoeveel porties je hebt genuttigd. Bijzonder om zo tussen de autochtonen (die in een hoog tempo sushi eten) dit mee te maken.
Onderweg naar het hotel nog een heerlijke kop koffie (dan wel groene thee) genuttigd en blijken we 17.000 stappen te hebben gezet. Dit forse aantal wordt bevestigd door onze voeten.
Als je op de volgende foto klikt,  kom je op de FLICKR-site met een foto-impressie van onze reis.

Je mag pas reageren na registratie


© vanputtenonline.nl