Weekend Witteveen. 
Witteveen was verder niet heel bijzonder, maar daarvanuit was er genoeg te doen.
Op de heenweg eerst bij Tim, Belinda en Stan langs; dat was alvast een heel mooi begin van het weekend! Wat leuk om dat ventje weer te zien.
Vervolgens naar Coevorden. Wat een leuk plaatsje is dat. Open, vriendelijk. Prima. Leuke stadswandeling gemaakt en heerlijk op het terras geluncht en later nog een biertje gedronken.
Zondag naar Orvelte, een historisch dorpje wat ook heel vriendelijk aandeed. Met ook weer vriendelijke mensen. En een Drentsch witbiertje genoten. Vervolgens naar het herinneringscentrum Kamp Westerbork (en later het kamp zelf, waar toevallig een bijeenkomst was ter nagedachtenis aan de Roma en Sinti). Niets nieuws gehoord (behalve dan dat het kamp door Nederland is bedacht om Joodse vluchtelingen uit Duitsland voor het begin van de tweede wereldoorlog, op te vangen). 
Zeer indrukwekkend om de verhalen te lezen, te horen en te voelen. En op die plek te lopen. 100.000 mensen zijn daar geweest. slecht 5000 zijn terug gekomen, de rest is doorgevoerd naar een vernietigingskamp. De kampleider had een heuse film laten maken, waarom het bijna een feestje leek op in Westerbork te zijn. Propaganda. Hij kreeg uiteindelijk maar 10 jaar gevangenisstraf en is in 1983 overleden.

Klikop de foto voor de impressie

Je mag pas reageren na registratie

© vanputtenonline.nl