Het wordt inmiddels een gewoonte, ik mag wel zeggen: een goede gewoonte: Al dan niet met behulp van Groupon een weekendje weg. Dit keer is de keus gevallen op Leuven. En daar hebben we geen spijt van gehad. Hoewel het weer niet optimaal was (ach, wat heet. een beetje miezerregen die nauwelijks hinderde) hebben we het enorm naar ons zin gehad. Een prima hotel (Park Inn by Radisson Leuven) vlak bij het station en 10 minuten wandelen vanaf het oude centrum.
Een leuke studentenstad, met een prachig stadhuis, het groot Begijnhof (eigendomm van de universiteit en bewoond door studenten), het klein Begijnhof en diverse (oude) kerken die de moeite waard van de visite waard waren. Heel bijzonder was ook de Kruidtuin, 2 hectare groot. Zelfs  in de winter de moeite van het bezoeken waard, maar we zien er naar uit om hier ook in het voorjaar of te zomer terug te komen.
Indrukwekkend was ook de kerk van de paters Picpussen, die geheel gewijd is aan Pater Damiaan die werkte bij de verstoten melaatsen, zelf ook melaats werd en jong stierf. En natuurlijk was er ook volop de gelegenheid om de inwendige mens te versterken, 
Klik op de foto voor een impressie

 

Je mag pas reageren na registratie

© vanputtenonline.nl