Tokyo again

Zondag 23 april
Vandaag is er geen programma van Djoser. Zoals eerder gezegd: dat is zo fijn bij Djoser. Niet elk moment is volgepland.

Na een aantal inspannende dagen met vroeg-opstaan, starten we deze dag rustiger op. Dat wordt een dagje dwalen door Tokyo. Na een ontbijtje bij een gezellig restaurant, bezoeken we de Sensoji tempel inn Asakusa. Heel indrukwekkend en maga-druk. Voetje voor voetje schuifelen door een lange straat met oneindig veel winkeltjes. Van de tempel kijkend naar deze straatjes, lijkt het meer op een krioelende mierenhoop. De sfeer is trouwens relaxed, ondanks deze drukte.  

Vervolgens gaan we op zoek naar het Metropolian Goverment Building, het stadhuis van Tokyo. Dat zoeken is niet zo succesvol. Totdat een Amerikaan die in Japan woont, ons helpt en gezellig een stukje meeloopt. Het uitzicht is werkelijk fenomenaal. De stad Tokyo is voor ons overweldigend. Met prachtige (oude) tempels en futuristische wolkenkrabbers. Deze paar dagen is niet voldoende en je komt niet verder dan een eerste indruk. Maar wel een geweldige indruk. Met heerlijk, kleine restaurantjes en (naryuurlijk!) de sushi-bars. Ideaal! Ook als je niet zo hongerig bent, je geniet van de heerlijke gerechtjes en je kiest zelf hoe veel je eet en hoe lang je blijft.

Overigens: Er is in Tokyo nauwelijks een prullenbal te vinden…………..en er ligt niets op straat. Wat je over hebt, neem je gewoon mee naar huis. Zo simpel kan het dus zijn.

De metro is heel overzichtelijk (op kleur en op nummer: ooit bedacht vanwege de toen vele analfabeten die wel met de metro naar hun werk moesten) al is het op die grote stations soms wel een beetje zoeken, zeker als je Japans nog niet echt spraakmakend is. Morgen verlaten we Tokyo en gaan we naar Matsumoto.  

Je mag pas reageren na registratie


© vanputtenonline.nl