Matsumoto

Maandag 24 april

Om 9.00 uur staat de bus klaar en begeleidt Harry ons naar de volgende halte van onze rondreis: Matsumoto, een stad in de “Japanse Alpen”. Onderweg stoppen we nog even om de vulkaan Fuji te bekijken. Hoewel het heel zonnig is, bederft een eigenwijze wolk de ideale fotosessie. Voordat we echt in Matsumoto aankomen, bezoeken we de Daio wasabi boerderij. Interessant om dit te bekijken en een wasabi-softijsje blijkt verrassend goed te smaken.
De overgang van het megadrukke Toyoto naar de provinciestad Matsumoto is groot. Het is er lekker rustig, maar we missen de reuring van Tokyo ook.
De belangrijkste bezienswaardigheid van Matsumoto is het kasteel. (Het kraaienkasteel) Dat is dan ook meer dan de moeite waard. Het weer is prachtig, veel bomen staan in bloei en een aantal bergtoppen zijn nog besneeuwd.

Wij sluiten de dag af in een restaurantje in de buurt. De smaak is goed en een van de autochtone bezoekers is blijkbaar zo van onze Hollandse uitstraling onder de indruk, dat hij ons iets te drinken aanbiedt.

Morgen vertrekken we naar Takayama, terwijl onze bagage alvast naar Kyoto wordt vervoerd. Dat betekent in ieder geval dat deze blog even een pauze van 2 dagen heeft.

Je mag pas reageren na registratie


© vanputtenonline.nl