Kyoto verder ontdekt

Vrijdag 28 april
Vandaag begint de dag met een ontbijt in het hotel. Dat valt zeker niet tegen, al is het merendeel onbekend of ons inziens meer geschikt als diner. Vandaag is er geen excursie gepland al gaat Harry met een aantal toch op pad. Wij besluiten om zelf de stad verder te verkennen. Het Openbaar Vervoer is prima en de beroepschauffeurs zijn  heel vriendelijk en heel behulpzaam.
We beginnen onze dag met een wandeling naar de To-ji tempel, een boeddhistische tempel uit de 8e eeuw, toen Kyoto de hoofdstad van Japan was. Een mooi, houten Pagode die bijna 55 meter hoog is. De Pagode is een aantal keer door brand verwoest (blikseminslag), maar aardbevingen hebben de Pagode niet kunnen deren. De bijgebouwen zijn trouwens ook de moeite waard, al mag je binnen niet fotograferen. 
Vervolgens met de bus naar kasteel Nijo, dat als werelderfgoed is erkend. Indrukwekkend, met twee grachten en een prachtige tuin.
Ons volgende doel is Kinkaku-ji, de Gouden Paviljoen Tempel. Zeker met de zon, blinkt deze tempel prachtig. Ook hier is de tuin werkelijk adembenemend. De bus brengt ons terug bij het station, waar we eindelijk te tijd hebben het station goed te bewonderen. Ik wist gisteren nog niet of ik het mooi vind, maar ik vind het wel mooi. En indrukwekkend. Met een prachtig uitzicht over de stad.
Met de bus gaan we naar de wijk Gion,  een mooie, oude wijk waar de Geisha's werken als gezelschapsdames met klassieke Japanse kunsten. Geishas's worden steeds zeldzamer en we hebben er dan ook niet een tegengekomen. 
We eten en drinken wat in een Irish Pub en sluiten de dag af met een bezoek aan de lichtshow in het Station van Kyoto.
De Gouden Paveljoentempel
De Gouden Paviljoentempel

Je mag pas reageren na registratie


© vanputtenonline.nl