Osaka

Dinsdag 2 mei

Na een prima nachtrust, hebben we voldoende energie opgebouwd om Osaka nog eens goed te bekijken. We besluiten om naar het Osaka Aquarium Kaiyukan te gaan. Vorig jaar waren we in Valencia bij het Oceanografic al onder de indruk van het Leven Onder Water. Maar het Osaka Aquarium Kaiyukan is nog interessanter. Je gaat steeds dieper om hetzelfde aquarium heen en ziet daarom veel dieren op verschilende momenten. Aansluitend hebben we genoten van het uitzicht vanuit het reuzenrad (waarvan elke zichelf respecterende stad er minimaal 1 heeft). Nog gewandeld in het Osaka Kasteelpark. Voor het kasteel zelf is er geen tijd meer.
Met de Metro terug naar het hotel. We moeten een keer overstappen en checken per ongeluk uit (wat een pech, kaartje weg), We besluiten daarom een nieu kaartje te kopen (€2 pp onvooriene vakantie uitgaven). Maar dat gaat zomaar niet. De beambte schiet uit zijn hokje om ons erop te wijzen dat je bij overstappen geen nieuw kaartje nodig hebt. Behulpzaam opent hij de ingeslikte kaartjes, maar kan die van ons niet vinden. "Wait a moment". Hij verdwijnt in zijn kantoortje en komt naar enkele minutren met een formulier. Daarmee kunnen we het laatste stukje reizen. Mooi voorbeeld van de correctheid en behulpzaamheid van de Japanners!
We sluiten deze dag, onze aanwezigheid in Osaka én deze geweldige vakantie af in een van de honderden, dan wel duizenden eetgelegenheden nabij het hotel. Morgen weer naar huis. Gelukkig hebben we de foto's nog!

Uitzicht over Osaka vanuit het reuzenrad

Je mag pas reageren na registratie


© vanputtenonline.nl